“Az ember legjobb gyógyszere az ember.” -Paracelsus

A Coaching egy gyűjtőfogalom, sok irányzata alakult ki és mai napig alakul. Véleményem szerint ez azért van, mert a coaching annyira egyéni, személyre és helyzetre szabott, hogy újabb és újabb területek kutatására és kidolgozására ad lehetőséget. Lehet életvezetési program magánszemélyeknek, business a cégek életében, egészség orientált mindenki számára és sok egyéb terület.

A coaching egy fejlesztő módszer, nem gyógyítás és nem terápia. Nem foglalkozik a múlttal, a jövőt építi a jelenre koncentrálva. Elősegíti az egyén elégedettségét és kiegyensúlyozottságát az élet minden területén. Harmónikusabb hétköznapokat, jobb életminőséget biztosít. A coaching segítségével újra teremtheted önmagad, az életed és pozitív hatással leszel a környezetedre.

A változás akkor kezdődik, amikor ráébredünk, hogy hatalmunk van a szavaink és tetteink felett és ha másként reagálunk egy-egy helyzetben az eredmény is más lesz.

A coaching nem egy random beszélgetés, hanem egy tudatosan építkező cél- és eredmény orientált folyamat, amely a kölcsönös együttműködésen alapul.

Szükséges hozzá, hogy önszántadból, szabad akaratodból akard a beszélgetést, elköteleződj a változás mellett, komolyan akard.

Az én feladatom coachként, hogy felszínre hozzam azokat a rejtett képességeket amitől rájösz arra, ki is vagy valójában és megtaláld a saját megoldásodat a problémára. Segítek, hogy segíts saját magadon…

Egy coaching ülés során tiszta lap van. Nincs ítélkezés, nincs bírálat. Itt nincs rossz válasz, itt minden válasz jó, itt minden úgy van jól, ahogy éppen van.

Mindenki életében vannak Magánéletbeli elakadások, amelyeket nem tudunk megoldani, folyton újra előjönnek. Nekem is vannak. Ilyenkor a legjobb megoldás górcső alá venni, a saját viselkedésünket megérteni tanulási folyamatainkat és aktivizálni a magunkban rejlő megoldásokat!

Az alábbiakban a leggyakoribb témákat találod a fejlesztő coachingban, de nem szabad elfelejteni, nálam a témát Te hozod és az eltérhet ezektől.

Milyen esetekben segít a Life Coaching?

Segít ha valaki:
– párkapcsolati problémával,
– gyásszal,
– családi gondokkal,
– munkahelyi gondokkal küzd,
– úgy érzi hiányzik valami az életéből,
– elfogytak a céljai, az álmai,
– kommunikációs nehézségekbe ütközik akár a magánéletében, akár a munkahelyén a főnökével/kollégáival

továbbá ha

– kapcsolati, kommunikációs nehézségekkel küzd szeretteivel, barátaival
– munkakeresési, munkahelyi dilemmával küzd
– munka – magánélet egyensúly megtalálásában keres megoldást
– stresszkezelés nehezen megy
– tudatos életmódot akar kialakítani
– személyes fejlődés támogatásában
– egészségügyi problémák lelki problémáinak megértésében

A coaching – csakúgy mint a világ egyéb részein -, hazánkban is egyre keresettebb és népszerűbb. Ennek a hivatásnak a különlegessége, hogy életeket változtat meg pozitív irányba. De pontosan ezért hatalmas felelősség is egyben.
Az első élet, melyet a coach átformál, az a saját magáé. Felemelő érzés coachként átélni a személyes fejlődést és növekedést.


Kinek jó a fejlesztő coaching?

A coaching esetén Te egy magánszemély vagy, aki eltökélte, hogy változtat az életén, hogy megoldást keres az életében egy olyan helyzetre amit nem tud most megoldani, hogy megismeri félelmeit, erőforrásait és ezzel saját magát, hogy energiát gyűjt a változáshoz és a változtatáshoz. Fontos itt is kiemelni, hogy a coaching nem tanácsadás, a coaching ülések nem pszichológiai ülések.

Akkor mire lesz jó Neked a coaching? A fejlesztő coaching személyre szabott folyamat,  melynek során a benned megbújó válaszokra, a benned lévő változási, tanulási készségedre alapozunk.  Gondolatébresztő kérdéseken keresztül ismered meg az erősségeidet, a tanulási és működési folyamataidat.  A life coaching folyamat során azt tapasztalod, hogy jobban rálátsz magadra, tisztában vagy a működéseddel, hogy hogyan hozol döntést, milyen erőforrásaidra támaszkodhatsz egy új/nehéz/ helyzetben. Új perspektívát, erőt és lendületet nyersz és ezzel magabiztosabban kezdesz neki a következő napodnak, oldod meg a szembejövő helyzeteket az életedben, a családodban, a munkahelyeden. Megváltozik az életed – összegezhetnénk ezt egy elcsépelt frázissal, de a helyzet az, hogy tényleg ez az, amire számíthatsz.

Mindehhez egy dologra van szükséged: légy elkötelezett! Ez szükséges ahhoz, hogy változhass, hogy fejlődni tudj. Állj készen, hogy megismerd magad, hogy velem a magad legjobbja lehess! Győződj meg róla magad is, hogy ehhez miért én vagyok a legalkalmasabb partner.


Hogyan dolgozik egy integrált szemléletű fejlesztő Coach?

Mindenki szeretne egy nyugodt, boldog, kiegyensúlyozott életet élni, viszont amikor az élet valamelyik területén elakad, indokolt külső segítség igénybevétele. Ebben segít egy coach.

A coach az a szakember, aki végigkísér Téged a probléma megoldás során, és támogat és motivál. Nem előtted jár, nem mögötted megy, hanem melletted megy Veled az úton.

Kérdésekkel segít rátalálni a valódi dilemmára, valamint kitűzni azt a célt, amiért a kliens hajlandó dolgozni. A coach és a kliens együtt térképezik fel a szükségleteket és tervezik meg a célhoz vezető utat.
A Coach az ülések során biztonságos és harmónikus légkört teremtve “személyi edzőként” támogat a célok elérésében. A coach mindvégig motiválja az ügyfelét, hogy az minél több megoldási alternatívát találjon és ezáltal a végén meghozza a számára legmegfelelőbb döntést, valamint folyamatosan támogatja őt az általa végrehajtott változás tartóssá tételében. Segít azoknak az akadályoknak a leküzdésében, melyeken túljutva ügyfele örömtelibb és kiegyensúlyozottabb életet élhet.

Részletesebben egy coaching ülésről itt olvashatsz>>

Coaching a gyakorlatban

 1. Ha a kapott információk alapján eldöntötted, hogy szeretnél velem dolgozni a probléma megoldásán, egy coaching ülésre jelentkezni, azt a kapcsolat oldalon lévő elérhetőségek bármelyikén megteheted.
 2. Lehetőséged van egy 30 perces ingyenes telefonos konzultációra, hogy feltedd kérdéseid.
 3. Jelentkezésedet visszaigazolom írásban vagy szóban (továbbá egyeztetünk a helyszínt, időpontot).
 4. A megbeszélt időben találkozunk és kezdetét veszi a közös munka. A hetente / 2 hetente megtartott coaching ülések 60 vagy 90 percesek, kellemes környezetben, beszélgetéssel telnek. Én a személyes találkozás híve vagyok, de távolság miatt, vagy idő hiányában online is tudunk dolgozni.
 5. Az első ülésen:
  • Megbeszéljük a coaching folyamatát, technikáját, módszereit.
  • Feltárjuk a problémákat.
  • Meghatározzuk a központi problémát.
  • Megoldási alternatívákat dolgozunk ki.
  • GARANCIA! Ha úgy döntesz, az első ülés után, hogy “mégsem”, akkor indoklás nélkül felállhatsz, befejezzük a közös munkát.

Coaching ülés díja

Fontos számomra, hogy munkám értéket teremtsen, hogy legyen célja: az, hogy téged a magad legjobbjához segítselek! A legjobbat nyújtani! Ez mindig kiolthatatlan vágyként lobog bennem. Ezért tanulom és képzem magam fáradhatatlanul, folyamatosan, készülök a találkozónkra, megyek arra a helyszínre, ami neked is a legjobban megfelel, fektetek időt és energiát abba, hogy magam is a legjobbaktól tanuljak és magam is a legjobban legyek testileg -lelkileg.


Első találkozáskor én egy 2-3 alkalmas folyamatot szoktam javasolni, ezen találkozások alkalmával megismerjük egymást, megbeszéljük mi az amin dolgozni szeretnénk és azt hogyan, milyen módszerekkel valósíthatjuk meg. Kölcsönösen megismerjük egymást, megnézzük, hogy kialakul-e az a bizalmi légkör, amiben el tudunk kezdeni dolgozni, megvan-e az elköteleződés a változásra. Itt döntjük el, hogy elkezdjük-e a munkát közösen, szerződünk e egy közös munkára. Ez is egy szakmailag támogatott beszélgetés, amely közben már dolgozunk is közösen a problémádon.

Ülések időtartama lehet 60 perc vagy 90 perc.

30 perces első konzultáció: ingyenes

60 perces ülés: 10 000 ft (nem 50, nem 55 perc, teljes 1 óra)

90 perces ülés: 13 000 ft


Kapcsolat

E-mail: hello@mentaledzo.hu
Telefon: 06 (20) 312 7445 ( ha nem tudom felvenni visszahívlak)
Facebook messengeren:  https://www.facebook.com/mentaledzo

Személyes és online beszélgetésekre is van lehetőség.

Online: ZOOM, Messenger, Skype alakalmazáson keresztül

Személyes: Budapest XIV.kerület és Szentendre